Facebook
OP DE HOOGTE BLIJVEN?
LIKE ONZE FACEBOOKPAGINA

Overgewicht bij kinderen

 

Bewegen, spelen, gezond eten, voldoende slaap.....dit geeft een zelfverzekerde basis voor een optimaal leven, volop levenslust en met een gezond gewicht!

Als kinderen dik zijn, en overgewicht hebben, gaat bewegen hun minder gemakkelijk af.

Voor dikkere kinderen kost bewegen meer energie. Het is alsof ze altijd een zware rugzak bij zich dragen. Omdat dikkere kinderen daardoor eerder moe worden, hebben ze minder zin om te bewegen en blijven ze zitten. Kinderen met overgewicht hebben vaak moeite met hun motoriek, met hun conditie, spierkracht en lenigheid. Daardoor hebben ze het plezier in spelen en bewegen verloren. Ze kunnen niet meedoen met andere kinderen. Ze zitten niet lekker in hun vel.

Voor die kinderen kan kinderfysiotherapie enorm helpen. Kids2Move geeft groepslessen waarin kinderen met elkaar oefenen om beter te bewegen. In een gymzaal wordt sport en spel gedaan, waarbij kinderen zich lekker kunnen inspannen en beter gaan bewegen. Ze krijgen weer plezier in bewegen en meer zelfvertrouwen. Kids2Move werkt samen met sportaanbieder, diëtist, pedagoog en psycholoog.

 

NIEUW !

Nieuw is het programma ‘Kinderen sportief op gewicht'.

Gedurende 12 weken kunnen kinderen een speciaal programma volgen. Samen met Diëtist, Pedagoog en Derks4Sport wordt een leefstijl aangeleerd die overgewicht terugdringt.

Plezier staat hierbij centraal. Beweeg en voel je fit!

Zie de aankondiging.