Facebook
OP DE HOOGTE BLIJVEN?
LIKE ONZE FACEBOOKPAGINA

Ademhalingsproblemen

Astma, Hyperventilatie, Cistic Fibrosis zijn voorbeelden van ademhalingsproblemen.
Sommige andere ziektes kunnen ook ademhalingsproblemen geven.

AdemhalingsproblemenAstma is een ontsteking van de longen. Bij astma zijn de slijmvliezen in de longen geïrriteerd, wat veel klachten kan veroorzaken. Je kunt benauwd worden of je moet hoesten. Als dit acuut opkomt, noemen we dat een astma-aanval.
Je hebt verschillende vormen van astma, zoals inspanningsastma.

Hyperventilatie krijgen kinderen als ze gespannen en sneller ademen. Daardoor hebben ze onvoldoende uitademing. Het geeft een heel vervelende sensatie; ze worden benauwd en duizelig. Hyperventilatie gaat vaak gepaard met stress, angst of oververmoeidheid.
Tijdens een hyperventilatie-aanval denken kinderen vaak dat ze flauwvallen. Maar in de praktijk komt dat zelden voor. Door de angstreactie krijgen ze namelijk meer adrenaline, wat hen juist wakker houdt

Kinderfysiotherapeuten onderzoeken het adempatroon, de ademvoorwaarden zoals de beweeglijkheid van de ribben, de belastbaarheid en inspanningstolerantie. Wij geven uitleg aan de kinderen en begeleiden hen om met goed met hun ademhaling om te gaan in het dagelijks leven. Wij geven ademtherapie en oefeningen. Hiermee kan heel veel verbetering in het ademhalingsproces bereikt worden.


Kijk ook eens op Longfonds en Astmakids.