Facebook
OP DE HOOGTE BLIJVEN?
LIKE ONZE FACEBOOKPAGINA

Motorische ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich in een hoog tempo. Baby’s gaan kruipen, zitten, staan. Kinderen gaan schrijven en sporten. De motorische ontwikkeling is de ontwikkeling van het bewegen die kinderen in hun groei doormaken. Het bewegen, de motoriek, is van groot belang voor de algehele ontwikkeling van kinderen.

Kinderfysiotherapie motorische ontwikkelingZo kunnen zij de wereld om hen heen onderzoeken en exploreren. Door de klimmen, vallen, duwen, leren zij ruimtelijke begrippen. Daarmee leggen zij een stevig fundament voor denken en taal.
Door te bewegen worden kinderen sterker en leniger, de ademhaling en alle lichamelijke functies worden ontwikkeld. Zo krijgen kinderen een goede basis voor later.
Bij elke leeftijd horen bepaalde vaardigheden.
De kinderfysiotherapeut weet wanneer en hoe een kind welke vaardigheid hoort te beheersen. En hoe een kind gestimuleerd kan worden om dit te leren beheersen.
Met testen kan de motorische ontwikkeling beoordeeld worden. Dit zijn o.a. de Bayley Scales of Infant Development en de Movement Assessment Battery for Children.

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed en ongemerkt. Maar soms duurt dit langer of wijkt het af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Extra ondersteuning is dan nodig. Kinderfysiotherapie Kids2Move biedt die ondersteuning.