Kinderfysiotherapie

Neem contact op

KINDERFYSIOTHERAPIE IS SPECIFIEK GERICHT OP HET BEWEGEN VAN KINDEREN EN JONGEREN, VAN 0 TOT 18 JAAR.

Kinderen ontwikkelen zich in een hoog tempo. Baby’s gaan zitten, kruipen, staan. Kinderen worden zindelijk, leren schrijven, maken vriendjes, gaan sporten. Bij elke leeftijd horen zo bepaalde vaardigheden. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Maar soms ondervinden zij hierbij problemen, of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Ze kunnen een aandoening hebben van de organen, van hun houding en het bewegen, van het zenuwstelsel, gedrag of een tekort aan motorische ervaring hebben. Hierdoor kan een kind ook belemmeringen ervaren op sociaal, emotioneel of intellectueel gebied.

Kinderfysiotherapie kan kinderen en jongeren enorm helpen om goed te leren bewegen, pijnvrij te zijn, en zich te ontwikkelen. Ons uitgangspunt is het ontwikkelingsniveau van het kind zelf, zo kan ieder kind zich het best ontplooien en optimaal functioneren.

We vinden het belangrijk dat oefenen spelenderwijs en plezierig verloopt. Daarom is ons oefenmateriaal voor een groot deel speciaal ontwikkeld voor kinderen. Met onze didactische en pedagogische vaardigheden creëren wij een leeromgeving waarin kinderen zich veilig voelen, uitgedaagd worden en positieve ervaringen opdoen.

De kinderfysiotherapeuten hebben, na de opleiding fysiotherapie, de 4-jarige specialisatie kinderfysiotherapie afgerond. Daardoor beschikken wij over specifieke kennis, vaardigheden en invoelend vermogen om goed aan te sluiten bij een kind of jongere in ontwikkeling.

Wij hebben lange en brede ervaring in kinderfysiotherapie, hebben vele specialisaties en volgen jaarlijks cursussen (te veel om op te noemen). Wij staan als geregistreerd kinderfysiotherapeut in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF. Zie ook www.NVFK.nl

OUDERS OVER KIDS2MOVE

“De Borsteldruk- therapie bij Max werkt goed. Hij is in zijn lichaam een stuk rustiger . Nu kan hij rustig aan tafel zitten en ook bij de kapper was het goed te merken dat hij minder overgevoelig was.”

“Onze dochter Julia heeft van kinderfysiotherapeut Saskia sensorische integratie therapie gekregen, omdat zij overgevoelig was voor geluiden. Daardoor was ze angstig bij veel geluiden en kon ze zich moeilijk concentreren. Met de sensorische integratie therapie wordt de prikkelverwerking genormaliseerd. En zo kan de overgevoeligheid voor prikkels weggaan. Wij vinden dat Julia er echt baat bij heeft gehad! De scherpe kantjes zijn er af en Julia schrikt niet meer van geluiden. Nu is ze veel meer ontspannen en kan zich beter concentreren.”

“Via de kinderarts van het ziekenhuis werd ik geadviseerd te starten met fysiotherapie voor mijn toen tien weken oude tweeling, i.v.m. een voorkeurshouding en bijkomende scheefgroei van het hoofdje. In eerste instantie had ik daar helemaal niet zo’n zin in, het was al druk genoeg en ik vroeg me ook af of het allemaal wel zo nodig was. Maar toch, de opvolgende maanden ben ik erg blij geweest dat ik het advies heb opgevolgd. Janneke, de fysiotherapeut kwam bij ons thuis, past zich aan op het ritme van de kinderen, nam geen tijd in beslag voor kletsen en koffiedrinken, maar begon direct met praktische, makkelijk uit te voeren oefeningen en adviezen. Het ging dan met name om wat aanpassingen in de box/slaapkamer om de kijkrichting de goede kant op uit te lokken en spelletjes/oefeningen om de flexibiliteit van de nekspieren te vergroten. Wat ik vooral erg prettig vond is dat de kinderen de oefeningen graag deden en dat het mij handvatten gaf om stimulerende motorische spelletjes te doen. Ik weet, vanuit mijn beroep als orthopedagoog, best wel wat over de mentale ontwikkeling van kinderen, maar motorisch had ik eigenlijk geen idee wat leuke dingen zijn om met kleine kinderen te doen. Ook aan de adviezen voor het begrenzen (technieken bij het vasthouden) en het aanbieden van regelmaat (in slaap en voeding) heb ik veel gehad. Ik zag duidelijk dat mijn kinderen zich prettiger gingen voelen (minder huilen) door ze te helpen om tot rust te komen. Inmiddels zijn de kinderen 8 maanden, kruipen, lachen en ontdekken ze vol op!”

Specialisaties

 • Aanmelding
 • Screening
 • Intake
 • Onderzoek
 • Bespreking na onderzoek
 • Behandeling
 • Rapportage
 • Voorlichting en advies
 • Samenwerking

Vragen over ons?

 • Kids2Move
 • Roerdompstraat 76
 • 6601 DL Wijchen
locatie-roerdompstraat Neem contact op

Naast individuele kinderfysiotherapie bieden wij
nog een aantal extra activiteiten…

Peutergym & Kleutergym

Bij Kids2Move organiseren wij ook de ontzettend leuke Peuter & Kleutergym. Dit is voor alle kinderen van 3 tot 6 jaar, die lekker willen bewegen!

Lees meer >

Wat is FITKIDS?

Fitkids is een fitness- en beweegprogramma voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een beperking en/of chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld astma…

Lees meer >